Paprika

[video:youtube:ERaLC28EaQo]

Paprika és una pel·lícula d’anime japonès del 2006. La vaig mirar per què és la guanyadora dels premis Allzine 2007.

Allzine és un fórum de cinema oriental que visito sovint, hi ha lo bo i millor del cinema oriental (el qual per mi supera de molt al cinema que ens arriba aquí de iúesei), amb e-links de cada pel·lícula i amb els respectius subtítols que es curra en gran part la gent del mateix fórum.

És una pel·lícula que demostra una vegada més la imaginació desbordant que tenen els guionistes japonesos. És un festival de llum i colors. Un món on es barregen somnis amb realitat i on, mitjançant un aparell connectat al cap, es té l’oportunitat de viure el somni d’una altra persona. La varietat de situacions que això desencadena és brutal.

Paprika és el nom de la “vessant somni” de la protagonista, que no té res a veure amb la Paprika del món real, una científica ensopida. Ella s’encarrega en un principi de curar pacients psíquicament unint-se als somnis d’aquest i intentant trobar solucions dins el propi somni. Això fins que el dolent “de turno” aconsegueix utilitzar la màquina per objectius aliens, i Paprika es veu obligada a, literalment, salvar el món real.

No heu entès res no? Doncs us animo a veure-la, no us en penedireu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *