El catalans a Internet

Potser són imaginacions meves, però me n’he donat compte que en moltes webs famoses a nivell estatal en castellà hi ha gairebé sempre participació catalana. No em feu dir exemples perquè ara mateix no me’n ve cap al cap (edito: pensant-ho bé, una de les últimes va ser a la feina. Estàvem parlant amb un company sobre la web de videojocs Meristation, famosa a nivell estatal i fins i tot mundial, i de cop em diu: “Ósti! Jo conec el que la va crear. Si home, en Meri de Llagostera! Li diem Meri perquè és de Can Meri.” Em va fer molta gràcia XD). Són detalls que vaig veient. Algun webmaster que menciona el temps que fa aquells dies a Barcelona, escriure Catalunya en comptes de Cataluña (en una web en castellà), fer servir expressions catalanes que només tenen sentit aquí, faltes d’ortografia típiques del català, links de webs 2.0 tipus meneame que provenen d’alguna web en català [cat]… A més a qualsevol lloc que vas de viatge SEMPRE trobes catalans. Internet no ha de ser diferent.

És com una intuició que tinc. A vegades penso què passaria si tots els catalans que pul·lulem per Internet escrivíssim sempre en català, des dels que escriuen articles als que comenten en fòrums o en xats online. Jo crec que ens emportaríem moltes sorpreses. Webs que des de sempre hem vist en castellà en català, fòrums amb multitud de missatges en català… Seria maco què voleu que us digui escolta…

De fet podríem instaurar el dia del navegant català. Agafem un dia qualsevol (L’11 de setembre ja s’hi fan massa coses) i cada comentari/post/escrit/noticia que es faci, l’escrivim en català, precedit d’un [diaCAT] o alguna cosa per l’estil. Desencadenaríem milers de “flames” Catalunya VS España però jo crec que es podria provar, almenys en webs hostatjades a Catalunya, tampoc anem a fer sang. Ja hi rumiaré 😉

P.D: Espero que aquest article no es converteixi ara en un flame d’aquests, no és la intenció!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *