Cotxes elèctrics

Fa dies em van passar un powerpoint que em va deixar amb la boca oberta. Explicava l’existència als anys 90 (ja fa temps!) als EEUU d’uns cotxes elèctrics anomenats EV1 (Electric Vehicle 1).

EV1 cotxe elèctric

Aquests van tenir molt bona acollida per part dels privilegiats que van aconseguir llogar-ne un (no es podien comprar, no avancem esdeveniments) i per la població en general. Doncs bé, inexplicablement (almenys abans de veure el powerpoint i la pel·lícula) aquests vehicles elèctrics van ser destruits per part de la mateixa empresa que els va crear. L’empresa no és altra que, sí amics, General Motors. I us preguntareu per què? Tenien a l’abast la solució a gran part dels problemes de la vida moderna!! El preu del petroli, les guerres a l’orient mitjà, la contaminació cada vegada més preocupant… vaja, que els telenotícies no sabrien ni de què parlar avui en dia! Però millor us deixo amb el powerpoint i us ho mireu vosaltres mateixos (recomano que us baixeu l’original, amb música i més bonic :P):

L’original:
Cotxes elèctrics

Online pels vagos:

Autos Electricos

View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: ev sostenibilidad)

Si encara no queda prou clar, hi ha tot un documental fet el 2005 anomenat “Who killed the electric car?” molt recomanable i nominat a varis premis internacionals de documentals. Us el deixo tot sencer, online i subtitulat en castellà a continuació, si és que més fàcil no pot estar heheh:

Who killed the electric car?
[video:google:-2548496593303272917]

Indignació, aquest és el sentiment que et queda quan acabes de veure la pel·lícula i te n’adones de l’engany en el qual vivim tots.

Més informació in english en aquest altre video amb entrevistes a ex-integrants de la plantilla encarregada del EV1 entre d’altres, on es deixen anar algunes perles com que “Amb la tecnologia actual es podrien fer cotxes esportius amb unes acceleracions de 0 a 100km/h amb 4 segons fàcilment” o “Les revistes/diaris refusen parlar sobre això ja que el 35% dels anuncis escrits son de cotxes”:

Futurecrush
[video:google:-3974264721033016884]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *