Jocs de geografia

geosense bablog

Fa més o menys un parell d’anys em vaig començar a interessar per la geografia. Abans mirava els telenotícies i em deien “29 morts en un atemptat amb cotxe bomba a la capital d’Oman” (inventat) i em quedava tan panxo. Fins i tot m’haguéssin pogut dir que Oman estava situat a sud-Amèrica i m’ho hagués cregut. Doncs bé, vaig deduir que potser ja començava a ser hora de saber més o menys on estan situats certs països, encara que de viatger no ho sigui gaire (no per falta de ganes), però almenys no quedar malament en converses amb gent que volta més. Algú em podia dir:”He anat a Uruguay a ajudar gent necessitada” i jo “Sí, és que a l’Àfrica necessiten ajuda, ja es veu als telenotícies” o “Me’n vaig de viatge a Gambia un parell de setmanes” i jo “Porta tovallola i banyador que per allà a València t’hi fregiràs”. És inventat, però no s’allunya gaire de la meva cultura geogràfica fins fa poc.

Ho vaig mig solucionar (tampoc sóc el geo-gurú ara, no us penseu) jugant via internet a jocs de geografia. Aprens i a més t’ho passes bé, cosa que fa que al final les coses et quedin més.

A Geosense fins i tot pots jugar online contra altra gent. Et diuen ciutat i país i tu ho has de situar al mapa, i amb el temps que tardes i la diferència amb el punt correcte et puntuen. Vicia molt!

A PurposeGames la gent pot crear els seus propis mapes i hi ha llistes de puntuacions de cada un (no es juga contra oponents). Jo mateix en vaig crear 2 que hi faltaven:

El joc de les comarques de Catalunya i el joc de les capitals de comarca de Catalunya.

Hi ha molts altres jocs relacionats amb el tema si es busca una mica (Google it!). Si vols aprendre geografia en plan divertit aquesta és una bona solució!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *