FLV amb bitrate variable segons tamany de pantalla

bibap

Durant el VAD de Girona vaig veure en varies pantalles exposades unes aplicacions fetes en Flash que consistien en un “món 3D” en el qual tu podies moure’t amb el ratolí (BODY IN BITS AND PIECES). He posat 3D entre cometes perquè no era ben bé 3D, més aviat era 2.5D, ja que tu et movies per l’espai, però el que veies que s’apropava i allunyava eren “sprites 2D” (un sprite són simplement un conjunt de punts en 2 dimensions) col·locats enmig d’un món 3D en blanc. L’efecte era força bo, i més quan per exemple clicaves a la porta d’alguna casa. La porta es convertia en vídeo i d’allà en sortien persones i feien alguna coreografia paranoica. Ho podeu veure aquí.

No obstant tot queia a troços quan començaves a voltar pel món 3D amb varis videos engegats. La culpa era óbviament de l’ordinador que pobret no podia amb tant de procés, però no tota. Em va venir al cap una idea (la qual he buscat i no n’he trobat referències, de moment) i és un format de video amb bitrate variable segons la grandària d’aquest. I m’explico.

El bitrate d’un video és la quantitat de píxels per segon que emet. Quan més gran és el bitrate (I si la qualitat acompanya) més gran serà la resolució d’imatge, i més li costarà a l’aparell/aplicació reproductor fer-lo anar. El bitrate d’un BlueRay és molt més alt que per exemple el bitrate d’un video filmat amb el mòbil.

A alguns ordinadors actuals els costa encara reproduir videos en HD, i no diem ja si intentem obrir-ne 2 o 3 a la vegada. Ni el teu ordinador nou de trinca pot segurament. Aquí ve la idea.

Un format (al títol dic FLV per ser el més utilitzat actualment: Youtube i succedanis) que permeti reduir el bitrate del vídeo que s’està reproduint al mateix temps que es redueix la pantalla. Així podríem tenir al mateix temps reproduint-se 50 videos HD en pantalla, tots amb una resolució pèssima però innecessària degut al tamany del video. Llavors si t’acostes a un dells el bitrate es va adequant al tamany de la pantalla.

I per què ho dic si tant bona és la idea?

1- Segur que existeix algo semblant.
2- Remenar coses d’aquestes (codecs, filtres, algoritmes de compressió) ha de ser un autèntic conyàs i
3- has de passar’t-hi una d’hores que francament, millor deixar-ho en mans d’algun friqui oriental 😛

Ho he deixat anar tot mentres pensava, no feu gaire cas dels errors que hi puguin haver. Si algú sap alguna cosa sobre aquest tema que m’ho digui!

Nant-hi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *