Audímetres

un audimetre

Un audímetre és un aparell que controla les 24 hores del dia el canal de televisió que mires. S’utilitza per controlar nivells d’audiència i per fer aquells gràfics tant simpàtics que surten als diaris cada dia (i poder dir “que bons que som“, encara que sigui només gràcies al futbol). És a dir, per fer les estadístiques pertinents i així saber el “share” de cada canal.

El “share” és el % de gent que mira la televisió en un determinat rang de temps, el que surt als diaris és el “share” del dia anterior, i a vegades sembla que sigui més important aquest valor que no pas el que en podríem dir l’índex de qualitat televisiva. He dit “a vegades”? Em sap greu, volia dir SEMPRE.

Tant li fot si un programa és autèntica merda, si té un bon “share”, o sigui si un bon grapat d’audímetres indiquen que estàn sintonitzats a aquell canal, seguirà emetent-se, és llei de vida. I aquí ve la pregunta que m’ha portat a escriure aquest article:

Algú coneix a alguna persona que tingui un audímetre a casa seva?

Ho pregunto més que res perquè sembla que la gent que en té, és gent totalment oposada als meus gustos televisius. Gent devoradora de merda cropofàgica més aviat. Si jo tingués un audímetre a casa meva podria contribuir a que, entre d’altres, programes com “Redes” s’emetés a una hora per gent amb cicle diürn normal, per exemple durant/en comptes de l’emissió de “Dónde estás corazón”, en el qual un dia d’aquests pretenen posar-se a l’altura de Tele5 i fer una entrevista a un criminal per una pila d’euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *