Videojocs en streaming

nostradamus tecnologia

Aquest cap de setmana parlant amb un company em deia: “Tu me’n recordo que aixó de les pel·lícules en streaming (pel·lícules penjades a la xarxa a l’estil Youtube) ja deies que acabaria passant fa anys.” La meva resposta va ser que tenia raó, i que m’hauria d’apuntar totes les meves “profecies” per almenys tenir-ne constància en un futur si es compleixen.

Ara no vull anar de Nostradamus de la tecnologia ni res per l’estil, tampoc cal ser gaire “lumbreras” per pre-veure segons quines coses, però avui he llegit un article que m’ha tornat a trepitjar les meves pròpies paraules. Però no avancem esdeveniments…

Vaig continuar la conversa amb aquest company dient-li, més o menys: “També crec que d’aquí uns anys, jugarem a videojocs sense cap consola física. Tu només tindràs un comandament, ja sigui com el de la Wii, un DualShock inalàmbric, un guant amb sensors de moviment, una càmara que analitza els moviments que fas, un casc que llegeixi impulsos del cervell, etc… que anirà connectat directament a Internet. La ‘consola’ (un super-servidor) estarà a milers de quilòmetres i tu l’únic que rebràs seran les imatges (vídeo) que t’envien, una mena de Youtube interactiu.”

Doncs bé, la Warner Bros està al darrere d’un projecte semblant, l’OnLive. Tot gràcies a un nou sistema de codificació de video que fa 7 anys que investiguen que permetrà un streaming de qualitat. Sembla ser que a EEUU ho podran tenir aquest mateix hivern. Tant sols hauran de pagar un tant cada mes, com aquell qui paga una subscripció a les partides on-line del World of Warcraft. Les possibilitats són infinites, imagineu-vos un Grand Theft Auto on TOTA la gent del joc és algú real jugant contra el mateix servidor del joc…

El sistema permetrà jugar amb tan sols un click, res de requeriments (en el cas del PC) ni exclusivitats (en el cas de les consoles) ni baixades interminables (Steam), tothom tindrà accés als mateixos jocs i de manera instantània. Una dada a tenir en compte és que té el suport de quasi totes les grans Third Parties del món: Electronic Arts, Ubisoft, Take-Two Interactive, Eidos, Atari… Vaja, que la cosa promet.

De fet no seria d’estranyar que la notícia que ha de donar Google respecte una possible creació d’una branca de l’empresa relacionada amb videojocs vagi per aquí, creant competència a aquest sistema. No oblidem que els videojocs ja han superat en ingressos al cinema!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *