Poder comentar articles de premsa escrita

Cada vegada estem més immersos a Internet, i més amb l’aparició dels smart-phones del pal Iphone i demés intents d’igualar-lo. Deixant de banda el fet preocupant que comporta això (Jo he experimentat sentir-me aïllat en una taula de 4 on 3 persones tenien un Iphone), cada vegada és més corrent llegir notícies a la xarxa, poder comentar-les en línia, o enllaçar-les a xarxes socials (Facebook) per tal de donar-les a conèixer i poder copsar així l’opinió de les teves amistats virtuals, donant pas moltes vegades a autèntics debats.

Ha arribat a tal punt, o més ben dit, “He arribat a tal punt”, que a vegades trobo a faltar l’opció de comentar als articles dels diaris mentre estic prenent un cafè al Bar. No em negareu que seria prou divertit i fins i tot molt útil poder contrastar opinions entre els lectors “físics” del diari.

Barrinant-hi m’ha vingut en ment un experiment que va fer la revista Esquire a EEUU:

El quadrat que està sota en Robert Downey Jr. és un codi visual, no sé si és exactament un codi QR però si no és quelcom semblant. De codis QR ja n’havia parlat aquí al bloc (A veure si algú més troba la solució i ho posa als comentaris hehe):

Són codis que es desxifren fent-hi una foto i desxifrant-los amb el programa adient. L’iphone, telèfons amb Android i fins i tot mòbils amb Java tenen aplicacions que ho automatitzen.

Amb això el que s’aconsegueix és una simbiosis entre el mitjà escrit i el virtual, podent fins i tot mitjançant la realitat augmentada afegir components virtuals al text, tal com es veu al vídeo.

La idea seria utilitzar aquest codi (imprès a cada article del diari) per enllaçar l’article amb els comentaris a internet. Una idea prou potent, no creieu? És més, crec que no tardarem a veure-ho per tot arreu. Temps al temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *