Tingues a mà les incidències a la “carretera de la vergonya”!

Hi ha un grup al Facebook (https://www.facebook.com/groups/144970395596912/) on els usuaris pengen molt sovint les incidències que van trobant conduint per la tan criticada carretera de la vergonya (en minúscules tota ella, no es mereix més). Avisen d’accidents, senglars, obres, controls… i en general de qualsevol incidència que hi hagi.

El grup pertany a la Plataforma Carretera de la Vergonya, el qual va ser prou actiu durant uns mesos com per posar el problema que suposa circular-hi a les portades dels principals diaris gironins.

Com que no m’agrada tenir el Facebook al mòbil, vaig decidir buscar alguna manera de posar aquests avisos al meu mòbil Android. Amb Iphone no en tinc ni idea de com es faria, però suposo que hi ha també alguna manera.

Es veu així:

El que cal fer doncs és baixar-se des del Google Play un programa que ho permet. Es diu “Sparse rss” i és gratis:
https://play.google.com/store/apps/details?id=de.shandschuh.sparserss&hl=ca

Llavors el programa s’ha de configurar dient-li que volem veure els missatges del grup del facebook de la Plataforma Carretera de la Vergonya. Per fer-ho entrem al programa i cliquem al menú “Add feed” (afegeix font)
Al camp URL hi posarem: https://facebook-rss.herokuapp.com/rss/144970395596912
i al camp Title hi podem posar: Avisos carretera de la vergonya

Una vegada afegida la font d’on surten els missatges al programa, ens caldrà afegir l’Eina (widget) a l’escriptori, per tal de veure els avisos a l’escriptori del mòbil.

Per fer-ho deixem apretat el dit al lloc on vulgueu de l’escriptori del mòbil fins que aparegui l’opció: “Afegeix a l’escriptori”. Seleccionem “Estris” i llavors el programa que ens hem baixat “Sparse RSS”.

Aquí podem configurar com veurem els avisos. Seleccionem òbviament la font (feed) que hem creat “Avisos carretera de la vergonya” i llestos.

El programa també permet enviar notificacions. Així cada cop que algú escriu un avís el mòbil t’avisarà.

Aprofito per demanar a tothom qui no hi sigui i que transiti sovint per aquesta carretera que s’afegeixi al grup del Facebook. Trobo que si ens hi posem tots podrem fins i tot circular per aquesta carretera més segurs!

Aquí el web de la Plataforma (veig que no funciona)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *