El 3D arriba a Girona

ulleres xpand

Diuen que el 2009 serà l’any 3D, i no és d’estranyar, ja que multitud de llargmetratges ja s’estan rodant en aquest format. De fet la primera pel·lícula comercial que ens va arribar a Catalunya amb una mica de repercussió podríem dir que va ser Beowulf, l’any passat, la qual es va estrenar a 4 cinemes contats en 3D. Això tan sols va ser un petit tast del que vindrà, i més tenint en compte que un dels directors que tenen més fama d’innovadors, en James Cameron, ens portarà aquest any “Avatar”, una pel·lícula amb la qual s’espera que el món 3D desperti definitivament.

Ara la gent de Girona per fi tindrem l’oportunitat de gaudir-ne sense haver-nos de desplaçar gaire lluny. Concretament els cinemes Oscar seran els primers que es llançaran a la piscina, amb una sala amb el sistema XpanD que s’obrirà el març o l’abril.

El sistema XpanD consisteix en una sincronització entre la pantalla i unes ulleres 3D “actives”. Això vol dir que cada poques mil·lèssimes de segon es va intercalant la visió entre un ull i un altre, tapant un i l’altre intermitenment, però de manera tant ràpida que l’espectador no se’n dona compte. La pantalla al seu torn també va canviant cada poques mil·lèssimes de segon l’imatge que ha de veure cada ull, sincronitzada amb les ulleres via infra-rojos, així s’aconsegueix la visió 3D. A simple vista la visió de la pantalla és desdoblada, però no és així. Aquest sistema està considerat el millor de moment per visualitzar 3D, ja que no fa “ghosting” (el “ghosting” és l’efecte d’estela que deixen els sistemes amb ulleres “passives”, el format RealD, si no estan ben calibrats)

Quina serà la primera pel·lícula 3D que emetran? La primera feta a l’estat espanyol de mans d’un català?

Via 3dcinema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *