El 19 de novembre VAGA INFORMÀTICA

logo vaga informàtica

Ja n’hi ha prou de menysprear la nostra professió. I és que quan dius que ets informàtic la gent et mira estrany, com si fóssis un animal nauseabund sorgit d’una cova on hi fa experiments creuant cables i manipulant bits i arrays sense sentit. Fins i tot fa cosa explicar de què treballes, sembla que la gent se n’hagi de riure. Hi ha un profund desconeixement del tema: “Però tu així vens ordinadors i també n’arregles no?” “L’ordinador em va lent, què pot ser?” “L’internet em va lent, què pot ser?” “Se m’obren finestres” “Quin ordinador em compro?” “Portàtil o Torre?” “M’instales l’office?” “Tens el ContaPlus?” “Baixa’m una peli maco” “Grava’m un CD” “Digues una web per baixar-me porno” … i així fins l’infinit.

La nostra (meva) feina no consisteix en això. D’acord, gràcies a que potser ens passem més hores davant l’ordinador sabem més coses relacionades amb l’informàtica, com pot ser internet, configuració del windows XP, seguretat online, programes “estandars” i alternatius, antivirus… Però la teoria no és aquesta. Nosaltres ens dediquem (parlo de l’enginyeria tècnica en iformàtica de gestió, almenys) a crear i mantenir sistemes de gestió.
Crear = pensar el projecte, tenir en compte infinites variables, necessitats del client…
Mantenir = assegurar i garantir que el sistema funcionarà durant tant de temps com sigui possible
sistemes = programa, aplicació, web… per ordinador, mòbil, servidor remot, caixa registradora, caixer automàtic, qualsevol aparell hagut i per haver… per windows, mac, linux, symbian, android…
de gestió = gestionar (afegir, modificar,esborrar) tot tipus de dades relacionades entre elles sense comprometre’n l’estabilitat i l’integritat (bases de dades,fitxers…), garantir seguretat, crear backups, disseny de pantalles d’entrada de dades maques perquè el client no s’espanti… tot creat amb centenars de llenguatges de programació: C++, java, visual basic, php, asp, cobol…

Tot això la majoria de vegades cobrant misèries, molt menys (però molt!) del que pot cobrar qualsevol comercial o qualsevol paleta, per dir alguna cosa.

És més que res per aixó que ens queixem. Els recents articles sobre la desaparició de l’enginyeria informàtica (fals finalment), la falta de competències respecte a d’altres titulacions, la falta de reconeixement per part de les autoritats… no són més que la gota que ha fet vessar el vas.
Hi ha moltes tires cómiques i acudits sobre el tema dels informàtics que fan gràcia i ho acollonen. Nosaltres ens en riem és clar (és més, quasi totes estan fetes pels propis informàtics), les gracietes sempre estan bé, però quan veus que et trepitgen una vegada i una altra alguna cosa s’hi ha de fer.

I és per això que pel 19 de Novembre del 2008 hi ha convocada una VAGA GENERAL D’INFORMÀTICS, a la qual m’hi penso unir sense cap mena de dubte, cosa que espero que molts amics i coneguts del gremi secundin.

“Em podries venir a mirar l’ordinador que…” XEEEEEEC!!

Més informació si cliques

Extret del grup del Facebook “HUELGA INFORMATICOS”:

Huelga el 19 de Noviembre.http://www.huelgainformatica.es/

Comunicado oficial de la reunión que tuvieron el pasado Sábado todos los colegios
oficiales de ingenieros en informática de España:

http://www.cpeig.org/portal/ (castellano)
http://www.enginyeriainformatica.cat/ (catalan)

comunicado de apoyo y folleto explicativo del RITSI:

http://www.ritsi.org/documentos/folleto_informativo.pdf
http://www.huelgainformatica.es/docs/RITSI_7_noviembre.pdf

Aquí teneis información bastante objetiva y realista (nada de amarillismo) sobre todo este tema:

http://enriquebarreiro.blogspot.com/2008/11/qu-pasa-con-la-ingeniera-informtica.html
http://boloniaiifordummies.blogspot.com/2008/11/preguntas-y-respuestas.html

Hay disponible un foro para todo tipo de discusiones, dudas, iniciativas, etc.. en:

http://www.forohuelga.org/forum/

Muchísimas gracias a todos por correr la voz.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *