Buscar informació a partir d’una foto

Una de les poques coses de les quals em puc vanagloriar és el fet d’estar al dia en tecnologia on-line. Si segueixes aquest bloc de tant en tant veuràs que més o menys (menys que més) domino en el tema, més que res per propi interès en el desenvolupament de noves tecnologies. Un hobby com un altre vaja.

Tot això ve de que el passat dissabte estàvem dinant tranquil·lament amb uns amics, i va sortir el tocadíssim tema de “com inventar una cosa per forrar-se de diners instantàniament”. Com que el nostre rang d’imaginació va sempre enfocat cap a internet (coses friquis segons altres), van començar a sortir propostes més o menys innovadores. Després de tirar-ne alguna per terra dient el nom exacte del servei ja existent (algú encara no sabia de l’existència de Flickr) me’n va cridar una l’atenció: Un cercador d’informació a partir de fotos. Alguna cosa semblant al Google o al Bing però en comptes de buscar informació a partir d’un text, seria buscar informació a partir d’una imatge. Així per exemple a partir de la fotografia de la Catedral de Girona (amb la pròpia foto, dades de GPS, brúixola i inclinació del mòbil o la càmara utilitzats per fer la foto) el servei et diria tota la informació, sense haver de teclejar res.

Ràpidament la meva ment va anar en busca del servei ja existent. Detectors de cares ja existeixen, així com detectors de similitud d’imatges o un arbre semàntic d’imatges. No definitivament no existia res semblant.

Fins que ahir (sí amics, AHIR) veig que fa pocs dies un nou servei de Google permet fer EXACTAMENT el que dèiem (només per mòbils). Es diu Google Goggles i una vegada més deixa per inútils les ganes de trobar coses noves… ja comença a ser frustrant 😛

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *